Nordisk mat

Efter utmärkelsen som världens bästa restaurang till Restaurang Noma i Köpenhamn står det helt klart att den skandinaviska mattrenden håller i sig i västvärlden. Det kan vara så att människor i allmänhet uppskattar rena, smakrika råvaror av högsta klass. Våra bästa restauranger i norden och framförallt i Sverige håller hög internationell klass och det visar sig att rena smaker och upplägg utan krusidull går hem både hos företag och privatpersoner.

Den nordiska mattrenden har uppmärksammats i stora delar av västvärlden, men framförallt i Storbrittannien, där årets trendanalys från den britttiska livsmedelskedjan Waitrose har proklamerat att maten från vår region är mycket trendig och ökar i inflytande. Även CNN och Wall Street Journal har uttalat sig i frågan med liknande påståenden. Man talar även om ”nordic cousine” istället för hela Scandinavien.

För oss är detta en naturlig och förväntad utveckling eftersom mat och service från Sverige och övriga norden håller mycket hög internationell klass. Vi har fantastiska råvaror och utökar du även med en andel ekologiskt kan det inte gå fel.