Barn på restaurang

 

Efter den senaste tidens debatt på bland annat Expressen angående barn på restaurang ska vi nu ge vår syn på saken. För oss som arbetar med catering i Stockholm är det fullständigt självklart att ta med sig sina barn på restaurang och vi motiverar vårt ställningstagande nedan.

Enligt en debatt på Expressen angående husdjur och barn på restaurang uttalade sig en skribent om att han inte tyckte att barn hade att göra på andra resturanger än Mc Donalds innan de var 12 år. Detta är givetvis helt befängt.

Föräldrar som tar med sina barn på restaurang utsätter sig själva för stor press för att socialisera sina barn och det ska de ha en eloge för. Barn ska öva på samtliga moment som hör vuxenlivet. Föräldrarnas kanske viktigaste uppgift är att förbereda barnet för vuxenlivet och detta förslag skulle sätta käppar i hjulet för dem.

Självklart kan det vara störande med ett skrikande barn på restaurangen, men det bästa sättet att hantera det hela är nog att sätta sig in i föräldrarnas sits och bemöta det hela med ro eller kanske ett förstående leende. Då minskar pressen för föräldrarna och de kan lättare handskas med det upplevda problemet.

Om ni vill äta god mat och välja sällskapet finns det ett annat alternativ – att beställa catering!