Lunch, luncher för leverans i Stockhom

Sänkt restaurangmoms

I dagarna har regeringen beslutat sig om att sänka restaurangmomsen och åsikterna delas hurvida det är en lämplig åtgärd för att minska arbetslösheten. För oss som arbetar med catering gör det ingen skillnad eftersom våra kunder alltid betalar 12% i moms för maten. Det som är viktigt att påpeka är även att det inte har någon större betydelse hur hög momssatsen är för företagen eftersom de inte får ta del av pengarna. De förvaltar dem bara i väntan på att skatteverket begär in dem.

Historiskt sett har skillnaden i pris för kunden försvunnit och de har betalt samma pris, oavsett om de äter i restaurangen eller tar med sig maten hem. Tidigare kunde man se skillnader på exempelvis snabbmatsrestauranger, men den tiden är förbi.

Läs mer

Hemsidan fungerar igen

[onehalf]

Vår hemsida har tyvärr blivit utsatt för en hackerattack genom publiceringsverktyget WordPress. Genom attacken har förövaren fått full kontroll över många miljoner hemsidor, varav många är till stora, multinationella företag. WordPress räknar med att cirka 18 miljoner hemsidor är drabbade.

I vårt fall resulterade det i att vårt webbhotell har stängt ner vår hemsida under en tid medan vi har åtgärdat problemet som en ren säkerhetsåtgärd.

Till vår stora glädje har vi lyckats åtgärda problemet och hemsidan fungerar idag utan problem. Vi beklagar det inträffade och önskar alla besökare varmt välkomna tillbaka!

[/onehalf] [onehalflast] [/onehalflast]